Člen Sítě přidružených škol

Zájezd do Salzburgu

V letošním roce proběhl na konci května zahraniční zájezd do rakouského Salzburgu, kterého se mohlo zúčastnit 44 žáků 2. stupně. V rámci jednoho dne si žáci prohlédli nejznámější místa Mozartova města.

Prohlídku jsme zahájili v krásných zahradách zámku Mirabell, pak jsme se přes řeku Salzach dostali do uliček Starého města, kde jsme navštívili muzeum v Mozartově rodném domě. Poté nás rychlovýtah zabudovaný v nitru Mnišské hory vyvezl na nejkrásnější vyhlídkovou terasu s malebným pohledem na město. Po krásné procházce jsme se dostali pod středověkou pevnost Hohensalzburg. V nedalekém klášteře, nejstarším v německy mluvících zemích jsme si prošli tajemné katakomby a starý hřbitov. Prohlídku jsme zakončili na Rezidenčním náměstí.

Účastníkům se Salzburg velmi líbil, měli také možnost si vyzkoušet němčinu v autentickém prostředí. V příštím školním roce bychom rádi vyrazili do dalšího města v jedné z německy mluvících zemích.

Mgr. Barbora Zívrová

V letošním roce proběhl na konci května zahraniční zájezd do rakouského Salzburgu, kterého se mohlo zúčastnit 44 žáků 2. stupně.
Zájezd do Salzburgu