Člen Sítě přidružených škol

Ve dnech 13. 3. – 17. 3. 2023 se žáci pátých ročníků zúčastnili lyžařského kurzu. Kurz se uskutečnil na Šumavě v Nových Hutích pod záštitou agentury Wenku. Ubytování, včetně výborného stravování, nám poskytl Hotel Kodrea.

Týden byl na počasí velmi rozmanitý a podle toho se přizpůsoboval i program pro děti. Pokud počasí nepřálo lyžování, instruktoři vyrazili s dětmi na výlet po okolí. Případně připravili program uvnitř hotelu.

Ve středu a čtvrtek nás po probuzení dokonce čekal pohled na zasněžené kopce. Podle lyžařské zdatnosti byli žáci hned první den rozděleni do pěti družstev. Lyžovalo se v areálu U Studeného potoka, zdatnější lyžaři se vydali své schopnosti prověřit i na Zadov. Během celého týdne děti zdokonalovaly své lyžařské dovednosti a dělaly neuvěřitelné pokroky.  Na konci kurzu se podařilo všem zdolat sjezdovku. 

Večery a volný čas vyplnily hry, přednášky a nechyběla ani diskotéka. Týden utekl jako voda a v pátek jsme opouštěli Šumavu plní dojmů, nových lyžařských zkušeností a zážitků.

Mgr. Vlasta Dalasová

LVK 5. ročníky