Člen Sítě přidružených škol

Projekt PBčko – hlasování

Projekt Školní participativní rozpočet [z ang. participatory budgeting (PB)] je rozpočet pro školy. Město Příbram vyčlenilo do tohoto rozpočtu pro naši školu 20.000 Kč.

Tento projekt zapojí žáky školy do rozhodování o tom, do jakého návrhu se částka zainvestuje. Žáci přicházejí s nápady a navrhují projekty, jak zlepšit prostředí ve škole.

V praxi to vypadá tak, že každý žák navrhne svůj nápad. Vedení školy spolu s dalšími členy týmu vyberou několik návrhů, které žáci musejí zpracovat do podoby projektu i s jeho předběžnou kalkulací, využitelností a technickou náročností na realizaci. V této podobě jsou návrhy odprezentovány celé škole. Po této fázi nastává samotné hlasování, které rozhodne o vítězném projektu, který bude v rámci školy zrealizován.

Vyhraje projekt koše na tříděný odpad do každé třídy, stromy/keře do školní zahrady nebo raději žáci zvolí nákup filamentů (materiálu) do naší 3D tiskárny? To vše je v následujících dnech v jejich rukou a my budeme netrpělivě čekat na výsledky jejich hlasování do středy 28. 6. 2023 do 12:00, abychom ve čtvrtek 29. 6. 2023 vyhlásili vítěze.

Web Pébéčka: https://application.decision21.cz/zs-28-rijna-pribram-stredocesky-2022-3/

Odkaz pro hlasování: https://application.decision21.cz/zs-28-rijna-pribram-stredocesky-2022-3/voting

Projekt: https://zs28rijna.cz/2020/02/28/projekt-pbcko/

Projekt pbcko