Člen Sítě přidružených škol

Žáci sedmých ročníků se ve dnech 21. – 26. 1. 2024 zúčastnili lyžařského výcvikového kurzu, který pro nás stejně jako v loňském roce zajišťovala Agentura Wenku s.r.o. Ubytováni jsme byli v horském hotelu Kodrea v Nových Hutích na Šumavě.

Hned první den instruktoři vyrazili s dětmi na svah přímo v Nových Hutích, kde je rozdělili do tří lyžařských a jednoho snowboardového družstva. Počasí nám bohužel nepřálo, a od úterý jsme tak museli jezdit ski busem do nedalekého lyžařského areálu Zadov, kde bylo díky sněžným dělům sněhu podstatně více a děti mohly pokračovat ve svém zdokonalování se v jízdě na lyžích či snowboardu.

Instruktoři měli pro děti na každý den přichystaný program, takže jsme se všichni dozvěděli jak správně poskytnout první pomoc, jak se chovat v krizových situacích na horách, co je důležité při výběru lyžařského a snowboardového vybavení a mnoho dalších zajímavých informací a poznatků.

Děti se na svahu každý den pilně snažily, a tak jejich pokroky byly znát téměř každý den. Po celý týden na LVK vládla dobrá nálada, ke které přispěla výborná kuchyně restaurace hotelu Kodrea.

Ing. Jana Kosánová, Mgr. Kateřina Procházková

LVK 7. ročníků