Člen Sítě přidružených škol

Během měsíce ledna a února 2024 jsme u nás ve škole, jako každý rok, přivítali předškoláčky z některých příbramských mateřských škol.

Důvodem této milé návštěvy bylo, aby se děti seznámily s prostředím školy a získaly představu o tom, jak může probíhat vyučovací hodina.

Pro naše prvňáčky je to také velká událost – mohou ukázat, co vše se již naučili. Velmi rádi předávají předškolákům „rady“, ukazují sešity, čtou, počítají a zejména si společně hezky povídají.  

Pro předškoláky byl připravený pestrý program. První cesta vedla do tříd našich prvňáčků. Děti z mateřských škol se nadšeně dívaly, jak jen o rok starší kamarádi krásně čtou, počítají, spolupracují a vzájemně si pomáhají. Prostřednictvím různých aktivit se předškoláci mohli také zapojit do průběhu vyučovací hodiny. Velkou událostí je také to, že si vyzkouší sedět v opravdové školní lavici. Po ukončení aktivit ve třídě, vedly jejich kroky do hudebny, kde se seznámili s hudebními nástroji a mohli se zeptat na to, jak taková výuka probíhá. Velkým nadšením byla také návštěva odborných učeben v půdní vestavbě školy. Děti si zde vyzkoušely práci s Ozoboty a hravou formou se zapojily do anglického jazyka.

Děti z mateřských škol odcházely z naší školy s úsměvem na tváři a s těšením se na den, kdy se i z nich stanou školáci. Všem dětem přejeme, ať je jejich nástup do školy co nejhezčí, plný zážitků, radosti a smíchu. Všichni víme, že je to pro ně velký a důležitý krok v životě.

Velmi si těchto návštěv vážíme a těšíme se na další taková společná setkání.