Člen Sítě přidružených škol

Úspěšný zápis do první třídy s Machem a Šebestovou

 V sobotu 6. 4. 2024 proběhl na naší škole zápis pro budoucí prvňáčky. Byl to den plný radosti, pohody, očekávání, dobré nálady, ale také napětí z kroku do neznáma. Den se také nesl v nádechu rodičovského dojetí a rodičovské hrdosti.

Budoucí prvňáčky přivítaly oblíbené pohádkové postavičky Mach a Šebestová s kouzelným sluchátkem. Obě večerníčkové postavy byly přítomny po celou dobu zápisu. Mach a Šebestová chodili školou, povídali si s dětmi, podporovali je a děti se s nimi samozřejmě mohly společně vyfotit, a tím vytvořit vzpomínku na jejich důležitý krok v životě. Kdo chtěl, mohl dokonce zašeptat své přání do kouzelného sluchátka.

Hned při vstupu do školy na děti čekal první úkol. Cestu za paní učitelkou si děti zpestřily počítáním namalovaných Jonatánů, kteří se schovávali všude. Úkol to nebyl vůbec lehký, nicméně všem se podařilo ho zvládnout – ať už samostatně či s malinkou pomocí mamky, taťky nebo sourozence J. Děti s radostí sdělovaly počet Jonatánů paní učitelce, která je vítala s úsměvem na tváři v připravené třídě. 

Budoucí prvňáčci si s paní učitelkou vyzkoušeli, jaké to bude, až budou „velcí“ školáci. Poznávali barvy, geometrické tvary, vyprávěli pohádku, recitovali básničky, podepsali se na „opravdovou“ školní tabuli apod. Děti nakreslily obrázek a vyrobily si keramického šnečka – oba výtvory najdou ve škole, až se sem opět vrátí 2. září 2024 – s aktovkou a plni očekávání z jejich nové životní etapy. Předškoláčci, kteří měli zájem o hudební zaměření, si v naší hudebně s paní učitelkami zazpívali, vytleskali rytmus apod.

Děti byly nadšené z úkolů, které plnily během zápisu, a bylo úžasné sledovat jejich radost a zvídavost při „objevování“ naší školy. Za splněné aktivity dostaly děti svého perníkového kamaráda Jonatána, medaili za úspěšné zvládnutí zápisu a plno drobných dárků na památku.  Při odchodu na naše budoucí prvňáčky čekalo překvapení v podobě nafouklého balónku s logem naší školy.

Všem budoucím žáčkům naší školy přejeme příjemně strávené poslední měsíce v mateřské škole, krásné léto a co nejhezčí budoucí školní léta.

Děkujeme rodičům, za zvolení naší školy a těšíme se na společnou cestu, která nás čeká.

Základní škola, Příbram VII, 28. října 1

Zápis do první třídy