Člen Sítě přidružených škol

V POHYBU CELÝ DEN aneb turnaj sportovních her

10. 06. 2024, venkovní sportovní areál ZŠ 28. října

Turnaj ve frisbee pro 6. a 7. třídy

Volejbalový turnaj pro 8. a 9. třídy

Pondělí 10. června 2024 byl den, na který jsme se všichni velice těšili, a to zejména proto, že jsme mohli předvést, co jsme se v průběhu roku naučili v hodinách tělesné výchovy. Děkujeme vedení školy, že nám umožnilo opustit na celý den lavice a zažít sportovní den jak se patří. Krom soutěžního volejbalu a frisbee jsme mohli dle vlastní chuti hrát další hry jako badminton, stolní tenis, fotbal nebo si vyzkoušet spike ball. Pro nezasvěcené se mohlo dění na školním sportovišti jevit jako určitý chaos her a mumraj dětí, pro tělocvikáře to byla ovšem radost pohledět. Vidět tolik veselých a hravých dětí ve spontánním celodenním pohybu byl pro nás sportovní svátek a velká odměna.

A jak to probíhalo? Obě soutěžní hry se hrály systémem každý s každým po 10 minutách dle dohodnutých pravidel. Vítězný tým byl vygenerován dle bodového skóre a výsledky na předních příčkách byly velmi, velmi těsné.

Ve volejbale se o první místo přetahovala favorizovaná  9.C  s motivovanou 9.A, kterou navíc povzbuzoval „kotel“ fanoušků s výraznými transparenty. Štěstíčko tentokrát přálo více 9.A, která zvítězila v turnaji o pouhý 1 bod. Druhé místo tedy brala 9.C a třetí místo vybojovala 9.B. Bylo hezké sledovat vývoj v 8. ročníkách, které sice svými výkony ještě nekonkurovaly devítkám, ale zápas od zápasu byly sehranější a lepší. Příští rok se tedy máme na co těšit.

Vítězným týmem ve frisbee se stali „Lupíři“ ze 7.B,  kteří vybojovali 4 výhry a 1 remízu. Na druhém místě uspěla 6.B, která dokázala překonat zbylé 7.ročníky. S odskokem 1 bodu se na 3. místě umístila třída 7.C. Skláníme poklonu všem frisbee týmům, které v součtu pěti zápasů po 10 minutách naběhaly po hřišti hezkých pár kilometrů.

Celý den se hrálo jak jinak než naplno, favorité se přetahovali o skóre, fanoušci bouřili, hráči se překonávali, někteří se rozčilovali, počasí nás zkoušelo, ale nakonec vysvitlo sluníčko i endorfiny a byl z toho hezký zážitek.

Děkujeme všem soutěžícím za výkony, všem fanouškům za povzbuzování, žákům z 9.C  za pomoc s organizací, všem třídním učitelkám a učitelům za trpělivou podporu a dozor na místě a především děkujeme vedení školy v čele s paní ředitelkou za důvěru a podporu zorganizovat celodenní sportovní den.

A protože jsme vše zvládli bez komplikací a s časovou rezervou, našel se prostor nominovat TOP 12 nejlepších hráčů a hráček volejbalového turnaje a uspořádat krátký exhibiční zápas „Holky versus Kluci“. Tleskáme udatným chlapcům, kteří prokázali svou komplexnost a smysl pro hru a elegantně zvítězili. Oba týmy ukázaly mladším dětem, jak hezká a zábavná hra může volejbal být, když se naučíte dílčí dovednosti a spolupracujete v týmu.

Gratulujeme nejen vítězům turnaje, ale všem, kteří se ten den snažili, podali svůj nejlepší výkon anebo se „jen“ hýbali pro radost.  Potěšili jste naše sportovní srdíčka a těšíme se na příští ročník.

Celá akce se uskutečnila v rámci celoročního projektu „Sportujeme“, který je spolufinancován MěÚ Příbram a naší školou. Děkujeme!

Za tým tělocvikářů napsala Mgr. Radka Bechtoldová

Pondělí 10. června 2024 byl den, na který jsme se všichni velice těšili, a to zejména proto, že jsme mohli předvést, co jsme se v průběhu roku naučili v hodinách tělesné výchovy.
turnaj sportovních her