Člen Sítě přidružených škol

„Sportík“

Již patý školní rok proběhl na naší škole projekt „Trenéři ve škole“ tzv. Sportík. Do tohoto projektu byli zapojeni žáci prvních až čtvrtých ročníků, kteří se 1x týdně během tělesné výchovy věnovali různým druhům sportů.

„Sportík“ je realizován pod vedením profesionálních trenérů. Letos se děti seznámily se sporty- házená, fotbal, florbal, americký fotbal, tancování, gymnastika, volejbal, úpoly. Jednomu druhu sportu se děti věnují vždy měsíc, tj. čtyři vyučovací hodiny.

Cílem projektu je vzbudit v dětech pozitivní vtah ke sportu a pohybu, ukázat jim využití volného času směrem ke sportu, nadchnout je pro nějaké sportovní odvětví. Během projektu neprobíhá nábor dětí do žádných sportovních klubů.

Celý projekt má velký ohlas nejen ze strany žáků, kteří byli opravdu nadšeni, ale také ze strany pedagogů a zákonných zástupců.

Tento projekt je podporován městem Příbram a je velmi zdařilý.

Již patý školní rok proběhl na naší škole projekt „Trenéři ve škole“ tzv. Sportík, do kterého yli zapojeni žáci prvních až čtvrtých ročníků, kteří se tak během tělocviku věnovali různým druhům sportů.