Člen Sítě přidružených škol

Čas letí jako splašený kůň a my tryskem míříme do cíle tohoto školního roku. Překážky jsme hravě přeskočili a teď se těšíme, jak si užijeme zasloužené prázdniny. Aby nám to čekání nepřipadalo moc dlouhé a překážky moc vysoké, tak jsme si v družině připravili pohodový měsíc plný veselých aktivit. Počasí k nám bylo přívětivé, proto jsme mohli trávit většinu času v přírodě na čerstvém vzduchu při aktivním pohybu. Navštěvovali jsme areál Nového rybníka, kde se pro nás najde celá škála možností k vyžití – vodní svět, trampolína, plážička, Rákosníčkovo hřiště, lanové centrum, zoo koutek, hřiště na míčové hry i trávníky k relaxaci na podložkách. Naše celoroční téma „Příběh vody aneb putování s kapkou“ jsme zakončili vycházkou do lesoparku k říčce Litavce, kde jsme pozorovali sladkovodní živočichy a vodní hmyz. Blíže jsme se seznámili s dalším vodním živočichem – žábou.  Žabiček máme spoustu druhů, a i jejich vývojová stádia jsou pozoruhodná. Vyvrcholením celého tématu se stala celodružinová akce „Slepá mapa – vodní živočichové“. Děti po skupinkách hledaly obrázky vodních živočichů rozmístěné po školní zahradě. Objevené živočichy pojmenovaly a zařadily je do správné vody – sladké či slané. Formou zážitkové pedagogiky si děti zopakovaly vše, co se během školního roku dozvěděly o vodě a jejích obyvatelích. Samozřejmě že nechyběla ani sladká odměna. V rámci environmentální výchovy jsme se seznámili s tím, co se děje v červnu v lese. Povídali jsme si o tom, jak se v lese chováme, jaké plody můžeme sbírat a naopak, na které si máme dávat pozor. Vyhledali jsme si i pranostiky a přísloví, která se k měsíci červnu vážou a co nám těmito příslovími chce moudrá příroda prozradit. I o prázdninách je potřeba si udělat čas na četbu dobré knihy, proto jsme se vydali i na Březové Hory do dětského oddělení Knihovny Jana Drdy, kde nám paní knihovnice doporučila zajímavé knihy, které se hodí pro prázdninové čtení. Rozloučení se školním rokem není koncem, nýbrž novým začátkem, a tak jsme loučení pojali vesele s úsměvem na tváři. Paní vychovatelka z 5. oddělení pro nás všechny připravila perfektní sportovní akci v duchu nadcházející olympiády. Zábavné olympijské hry ve školní družině probíhaly na školním hřišti za účasti dětí ze všech devíti oddělení ŠD. Na šesti veselých stanovištích si děti vyzkoušely svou obratnost, šikovnost, přesnost, sportovní talent, ale hlavně si užily spoustu zábavy. Odměnou jim bylo vitamínové pitíčko a pocit z dobře prožitého odpoledne. V horkých dnech jsme se chodili osvěžit zmrzlinou a na závěr jsme uspořádali i rozlučky v jednotlivých odděleních. Společně s dětmi jsme zhodnotili celý uplynulý školní rok a vychovatelé se s dětmi rozloučili malými dárky od srdce.

Zákonným zástupcům byla nabídnuta možnost umístění žáků do školní družiny v době hlavních prázdnin. Jelikož zákonní zástupci projevili minimální zájem o umístění svých dětí do školní družiny během hlavních prázdnin, přerušila ředitelka školy činnost školní družiny Základní školy, Příbram VII, 28. října 1 v době od 29. 6. 2024 do 1. 9. 2024. Zákonní zástupci byli o této skutečnosti včas informováni. Všichni žáci školní družiny byli poučeni o dodržování BOZ, PO a BESIP v době hlavních prázdnin.

Krásné prožití hlavních prázdnin, spoustu úžasných zážitků, sluníčka, aktivního pohybu i odpočinku přejí všem dětem i jejich blízkým vychovatelky a vychovatel školní družiny.

Těšíme se na vás opět po prázdninách!

Čas letí jako splašený kůň a my tryskem míříme do cíle tohoto školního roku. Překážky jsme hravě přeskočili a teď se těšíme, jak si užijeme zasloužené prázdniny.
Červen 2024 v ŠD