Člen Sítě přidružených škol

Mistři MMA u nás ve škole aneb úpoly pro 8. a 9. ročníky

V posledním týdnu před Vánoci jsme u nás ve škole přivítali trenéry a zápasníky z pražského klubu Primmat Gym. Zažili jsme s nimi netradiční hodiny tělesné výchovy a okusili jsme náročnost bojových sportů.

Už rozcvička překvapila mnohé z nás svou fyzickou náročností, všichni jsme lapali po dechu a někteří z nás museli odpočívat. Následovaly nácviky základních technik a průpravná cvičení. Tam jsme zjistili, jak komplexní a náročný je trénink bojových sportů, že vyžaduje sílu i vytrvalost, velkou míru koordinačních schopností, dobrou úroveň gymnastiky i atletiky, vysoké reakční schopnosti, preciznost v technice jednotlivých prvků, velkou disciplínu, soustředění se na každý moment tréninku a umění propojovat všechny tyto schopnosti a dovednosti. Někteří se snažili více a užili si trénink, někteří méně – přežili však všichni J.

Tréninky se obešly bez zranění, žáci odcházeli s úsměvem, s dávkou endorfinů a velkým zážitkem.

Velké díky sportovcům z Primmat Gymu, kteří si ukrojili čas ve svém nabitém tréninkovém programu a přijeli nám představit svůj sport.

Ochutnávku tréninku nám představili současné špičky MMA scény:

  • David Kozma – 6násobný šampion Oktagonu ve velterové váze
  • Artur Mykytěnko – zápasník v Sambu, MMA, druhé místo na Mistrovství světa v MMA v zápase s bratrem slavného Nurmagedova, který drží rekord v UFC v počtu vyhraných zápasů
  • Pavel Bechtold – hlavní coach Primmat Gym Prague, jeden z prvních zápasníků ultimátních zápasů v ČR, průkopník MMA v ČR, trenér Kozmy, Brichty, Mykytěnka a dalších úspěšných zápasníků, úspěšný zápasník v thajském boxu, grapplingu, MMA, K1.

Mgr. Radka Bechtoldová

Mistři MMA u nás ve škole aneb úpoly pro 8. a 9. ročníky