Člen Sítě přidružených škol

Basketbal dívek a chlapců z 6. a 7. tříd

Ve středu 20. 3. 2024 se někteří chlapci z 6. a 7. tříd, pod vedením p. učitele Tadeáše Peterky, vydali na ZŠ Školní, kde se konalo okresní kolo v basketbalu. Naše družstvo nastoupilo ve složení: Hejhal Tomáš, Krejča František, Krůta Jan, Maxa Filip, Nademlejnský Martin, Peták Adam, Šimánek Matyáš a Vondrášek Jan.

Turnaj byl rozdělen do dvou skupin. Naše družstvo bylo nalosováno do skupiny A společně se ZŠ Březové Hory, ZŠ Bratří Čapků, Nečín a 2. ZŠ Dobříš. I přes velké nasazení a bojovnost naši chlapci ze skupiny nepostoupili. Skončili tak na 5. místě ve skupině. Za odvahu, fair play, spolupráci a skvělou reprezentaci školy jim ovšem patří velké díky.

Ve čtvrtek 21. 3. 2024 se na stejné místo vydalo družstvo dívek pod vedením p. učitelky Natálie Purkartové. Dívky hrály ve složení: Brožíková Valerie, Duchoňová Natálie, Hoang Ngoc Bao Han, Kratochvílová Renata, Krešová Julie, Křenková Adéla, Lieblichová Lucie, Přímanová Eliška a Remešová Zuzana.

I tentokrát se turnaj rozdělil do dvou skupin. Naše škola byla nalosována do skupiny společně se ZŠ Dobříš, ZŠ Jiráskovy sady, Nečín a ZŠ Školní. Dívky zde prokázaly velikou odvahu a hlavně bojovnost. Po dvou výhrách a dvou prohrách se nakonec umístily na 3. místě ve skupině. Toto místo bylo sice nepostupové, ale to dívkám určitě radost nezkazilo. Všechny zápasy byly velmi napínavé a pro holky vyčerpávající, nicméně se do poslední chvíle nevzdávaly, a za to jim patří veliké díky. Holky v každém zápase předvedly, že mají týmového ducha 🙂

Všem hráčkám gratulujeme k úspěchu a děkujeme za velmi dobrou reprezentaci školy.

Mgr. Natálie Purkartová

Basketbal dívek a chlapců z 6. a 7. tříd