Člen Sítě přidružených škol

Přepište dějiny! Postupujeme do krajského kola – ATLETIKA

Pohár Rozhlasu 2024 – okresní kolo

Atletický areál Dobříš, Školní 1035

6. 5. 2024

Úspěch týmu dívek v kategorii IV: (8. – 9.třída): 1. místo

Jsou malá a velká vítězství a našim děvčatům se podařilo vítězství fenomenální. V pondělí 6. května překonaly samy sebe i všechny ostatní soupeřky v okresním kole Poháru Rozhlasu a přivezly nám do školy „zlato“. Ve všech disciplínách předvedly to nejlepší, co v sobě mají, průběžně se umisťovaly na předních příčkách a vyrovnaným výkonem to společně dotáhly k vítězství, které naše škola nepamatuje.

Dívky závod odstartovaly povedenou štafetou, kdy naše čtveřice (Boháčková, Sládková, Dopitová, Štohanzlová) bez zaváhání „urvala“ 3. místo z 25 nasazených týmů. V individuálních sprintech 60 m excelovaly všechny 3 nasazené atletky (Tereza Malá 4. místo, Kristýna Svajčíková 6. místo, Kateřina Sládková 8. místo).  Následovaly dominantní vrhačské výkony Adély Caisové a Anežky Drnkové (2. a 4. místo). Cenné body nasbíraly Silvie Štohanzlová, Natálie Krotká a Simona Boháčková ve skoku do dálky, kdy s přehledem překonávaly hranici 4 m a zajistily nám opět umístění v první desítce (4., 8. a 9. místo). V napínavém skoku do výšky bojovala o 1. místo Adéla Caisová, avšak „štěstíčko“ tentokrát nahrálo soupeřce a naše škola získala 2. místo skokem 1,46 m. Krásné 5. místo vyskákala Tereza Malá (140 cm) a 12. místo Nela Dopitová. Závěrečný běh na 800 m ve vysoké konkurenci se nejvíce povedl Simoně Boháčkové, která doběhla na 9. místě. Dobře zaběhla i Silvie Štohanzlová v závěsu s Klárou Štefány. Vyrovnanými výkony na topových příčkách děvčata nasbírala 5061 bodů a vysoutěžila tak 1. místo v okrese a postup do krajského kola soutěže.

Dívky, nám tímto týmovým úspěchem ukázaly „malé velké“ vítězství Davida nad Goliášem, kdy hudebně a výtvarně zaměřená škola dokázala obstát v konkurenci škol sportovních a co víc – dokázala zvítězit!

Velké DÍKY patří všem rodičům, kteří motivují děti do pohybu, investují svůj čas, peníze, trpělivost do sportovního života svých dětí a umožňují jim tím získávat zážitky na celý život.

Radujte se s námi! Sportujte!

Nevzdávejte se, i když se vítězství zdá daleko!

Mgr. Radka Bechtoldová

Pohár Rozhlasu 2024